ЗАНИМАЊЕ

“КРАТЕР” ДООЕЛ увоз извоз Илинден е успешна компанија која повеќе од 30 години е лидер во областа на термотехничките и хидротехничките инсталации која поседува комплетна опрема за инсталација (монтажа) на инсталации за греење, вентилација и климатизација, парни котли и бојлери за топла вода, ладилни станици, компресорски станици за компримиран воздух, гасни инсталацијии, како и комплетни машински сали и инсталации од областа на термотехничките и хидротехничките инсталации.Поседуваме сопствено производство на сите видови на канали, квадратни и округли (спиро) и фасонски делови за дистрибуција на воздух.

ТЕХНИЧКА ОПРЕМА

“КРАТЕР” ДООЕЛ поседува комплетна високо квалитетна опрема за монтажа на термотехнички инсталации:

–  Сопствен возен парк на камиони, автокранови, виљушкари, сервисни возила и лесни возила.

–  Агрегати за електрично заварување, апарати за аргонско заварување, електрично заварување и заварување со CO 2.

– Помошна работилница за производство на метални елементи и изолациони работи.

– Мобилни платформи, стабилно и преносливо склопно скеле за работа на висина.

– Опрема за лифтинг и нагодување.

– Опрема за подготовка и изведување на градежни работи неопходни за монтажа на инсталации.

– Опрема за тестирање, мерење и контрола на системите.

Опремени сме со сопствен простор за складирање од 2000 м² +1600 м² нов магацински простор, што ги задоволува нашите потреби, во кои секогаш имаме залихи на основни материјали. Опремени сме и со производствен погон од 3200 м², каде се изведуваат сите подготвителни работи за инсталација на објекти и се произведува комплетна вентилација и климатизација. Во близина на фабриката се наоѓа административна зграда од 1000м², во која се наоѓаат работните места на оперативните инженерски тимови, подготовка и проектирање, како и трговија и менаџмент.

ПЕРСОНАЛ

“КРАТЕР” ДООЕЛ увоз извоз Илинден, Скопје ги поседува сите потребни дозволи и овластувања за изградба и проектирање на термотехнички инсталации. Нашата компанија, поради супериорната специјалност за изведување на термотехнички и хидротехнички инсталации, инсталации во областа на термотехнологијата како греење, вентилација, климатизација, парни бојлери и бојлери за топла вода, ладилни станици, компресорски станици, гасна инсталација, вода и канализација, како и производство на канали и дистрибутивни елементи, е соодветно екипирана со стручен кадар:

  • Дипломирани инженери за подготовка и проектирање …… 6 лица
  • Дипломирани инженери за изведба..……………………… 8 лица
  • Дипломирани инженери за производство…………………. 2 лица
  • Висококвалификувани работници за изградба …………… 42 лица
  • Квалификувани работници за изведба .…………………. .48 лица
  • Висококвалификувани работници за производство ..……….6 лица
  • Квалификувани работници за производство ..……………… 8 лица
  • Логистика, трговија и слично ……………………………….14 лица

Во нашето долгогодишно искуство, ние секогаш се залагаме за квалитет, динамичност и професионалност при секоја конструкција на разни инсталации. Нашата цел е да имаме задоволни клиенти, да ги реализираме нивните потреби и да одржуваме одлични односи со нашите клиенти. Сите изведени проекти се спроведуваат професионално, што може да се види од нашата голема референтна листа на успешно завршени проекти кои ги спроведуваат законите и ги следат локалните, владините и меѓународните прописи.

ПРОИЗВОДСТВО

“КРАТЕР” ДООЕЛ увоз извоз Илинден, Скопје поседува производствен капацитет од 3200 м² опремен со најсовремени производни линии од врвен квалитет за производство на канали и комплетна дистрибуција на вентилација и климатизација како што се:

Квадратни Канали

Производната линија за правење квадратни канали е автоматизирана и се изведува директно од ролните од
L = 1500mm. Произведуваме квадратни канали од поцинкуван и INOX челик со различна дебелина во зависност од димензиите. Во зависност од димензиите на правоаголните канали, произведуваме фитинзи или елементи за спојување кои можат да бидат различни типови со различни големини, како што се делови за виткање, редуцири и други елементи.

Спирални Канали

Ние произведуваме спирални или “спиро” канали со различни дијаметри, должини и дебелини на материјалот. Спиралните канали се произведени од поцинкуван лим со димензии од 100mm до 1200mm и максимална должина од 6000mm. Спиралните канали, исто така, може да се направат од алуминиумски лимови. Во зависност од димензиите на спиралните канали, произведуваме фитинзи или елементи за спојување кои може да бидат различни типови со различни големини, како што се делови за свиткување, редуцири и други елементи. Исто така произведуваме и други типови на канали, како што се кружни канали, канали направени од P3 и разни видови на дистрибутивни елементи како регулаторни решетки, кутии за пленум, решетки и други елементи потребни за производство на комплетен проект за вентилација и климатизација. Како компанија, ние се залагаме за брз и ефикасен одговор на барањата на клиентите. Ние постојано работиме на подобрување и проширување на нашите капацитети и производи.